Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler

Kayıt sürecinin başında, Uluslararası İlişkiler Ofisi tüm değişim öğrencilerine gerekli prosedürü tamamlayabilmeleri için detaylı bir bir bilgi paketi gönderir. Bu bilgi paketi; şehir, üniversite, konaklama ve sosyal hayat hakkında bilgileri içermektedir.
Aşağıda değişim öğrencileri için bazı pratik bilgiler yer almaktadır.

Vize Evrakları
Öğrenciler Türkiye’ye eğitim amaçlı gelmeden önce ülkelerindeki Türk Konsolosluğundan öğrenci vizesi almak zorundadırlar. Öğrenci vizesi Türkiye’ye geldikten sonra alınamaz ve turist vizesi de eğitim için kullanılamaz. Gelen öğrenciler dönem başlamadan en az 2 ay önce başvurularını yapmalıdırlar.
- Vize Başvurusu için gerekli evraklar
- Pasaport (En az 1 yıl süresi olmalı)
- Türk Konsolosluğundan alınarak doldurulan Vize başvuru Formu
- 6 adet yeni çekilmiş fotoğraf
- Öğrenci Belgesi (Kendi Okullarından)
- Bartın Üniversitesinden alınan ‘Kabul Mektubu’
- Hibe Belgesi
Vize başvuruları sürekli olarak değiştiği için başvuru yapmadan önce Türk Konsolosluğu ya da Elçiliğine danışınız.

Telefonla Aramalar
Postanedekine ek olarak, her akademik birimde ankesörlü telefon bulunabilir. Hem kırtasiyelerden hem de postanelerden satın alınabilen kartlarla çalışırlar. Milletlerarası bir görüşme yapmak için, aranacak ülkenin kodundan önce 00 tuşlanmalıdır.
Türkiye’de Türkcell, Vodafone ve Avea olmak üzere üç tane cep telefonu operatörü bulunmaktadır. Tüm bu şirketler müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli tarifeler sunmaktadırlar. Öğrenciler bu şebekelerin birinden bir hat alarak kendi cep telefonlarında kullanabilirler.

Elektrikli ve Elektronik Araçlar
Türkiye’de elektrik konusunda 220 Voltluk konvansiyonel Avrupa sistemi kullanılmaktadır. Elektrik soketleri iki uçludur.